A felhíváshoz kapcsolódó észrevételeket, javaslatokat 2016. október 9-ig várjuk a véleményezésre kialakított partnerségi fórumban.

A hozzászólások lehetséges tipusai: 
Felhívással kapcsolatos észrevétel
Felhívással kapcsolatos észrevétel - Támogatás célja és háttere
Felhívással kapcsolatos észrevétel - Pályázók köre
Felhívással kapcsolatos észrevétel - A jelentkezés feltételei
A vélemények rögzítésére 2016-10-09 23:45 -ig volt lehetőség.

Felhívással kapcsolatos észrevétel
Gulyás Péter | 2016-10-09 14:24:27

Tisztelt Miniszterelnökség!

 

A VP4-4.4.2.1-16 felhívás keretében a 3.1.1. a) pontban megnevezett önállóan támogatható tevékenységre csak azok pályázhatnak, akiknek a projektbe bevonni kívánt területeik a Mezőgazdasági Parcella Azonosító Rendszerben foglalt belvíz veszélyeztetett területek területi lehatárolásban részben vagy egészben érintettek.

Több szakember véleménye, hogy olyan területeken is indokolt lenne a vízvisszatartást szolgáló vízi létesítmények kialakítása, melyek nem feltétlenül csak a belvíz veszélyeztetett területek területi lehatárolásban fekszenek. 

Talán érdemes lenne az ilyen területeken gazdálkodó aktív mezőgazdasági termelőknek is lehetőséget biztosítani, amennyiben egy talajtani és talajmechanikai szakvélemény ezt indokolja.

Másik észrevételem, hogy a kiírás jelenlegi elképzelése szerint a kiválasztási kritériumoknál 15 pontszám adható az Agrárkörnyezetgazdálkodási kifizetés tekintetében támogatói okirattal rendelkező pályázónak. Szeretném javasolni, hogy az Ökológiai gazdálkodásra történő áttérés, ökológiai gazdálkodás fenntartása című kiírás támogatói okiratával rendelkező pályázókat is hasonlóan jutalmazzák.

Köszönettel: Gulyás Péter