2020 június 15. 07:45
Értesítjük a tisztelt Kedvezményezetteket, hogy az ESZA résztvevői adatgyűjtéshez használt dokumentumok 2020. június 1-től az alábbiak szerint változnak.

Az adminisztratív terhek csökkentése érdekében megszüntettük az adatfeldolgozói megbízási szerződés megkötésének kötelezettségét. Helyette 2020 áprilisától a megjelent felhívások Adatfeldolgozói melléklete tartalmazza azokat az információkat, amelyek alapján a kedvezményezett az ESZA adatfeldolgozási feladatokat végzi. Az adatfeldolgozói kötelezettséget a Támogatói Okirat rögzíti. Az előzőleg kötött adatfeldolgozási szerződések érvényben maradnak.

Frissült az „Adatvédelmi ajánlás kedvezményezetteknek”  című dokumentum.  Kérjük, ismertesse meg az adatfeldolgozásban érintett munkatársaival.

Frissült az „Adatkezelési tájékoztató résztvevőknek” című dokumentum. Kérjük, az adatok összegyűjtése előtt tegye hozzáférhetővé a dokumentumot a programok résztvevői számára.

Egyszerűsítettük az adatgyűjtéshez használt kérdőívet.  Az EPTK-n található elektronikus felület frissítése folyamatban van, a papíron már nem szereplőkérdések a rögzítésnél egyszerűen üresen hagyhatók. Ahogy arról korábban értesítettük Önöket, az adatrögzítést maga a Résztvevő is elvégezheti.

Frissült a kérdőív kitöltési útmutató.

A fenti dokumentumok használatához gyakorlati útmutató áll rendelkezésre.

A dokumentumok letölthetők a következő helyről:  Általános útmutató a felhívásokhoz-Szerződés minták-ÁSZF-kifogás sablon oldalon található  Esza adatgyűjtés  mappából.