2010 március 5. 00:00
Teljes hosszában elkészült a Kaposszekcsőt Dombóvárral összekötő, öt kilométeres kerékpárút, amelynek utolsó, egy kilométeres szakaszát pénteken Szabó Imre környezetvédelmi és vízügyi miniszter avatta fel Kaposszekcsőn - közölte a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium sajtóosztálya.

Az összesen 55 millió forintos beruházáshoz 46 millió forinttal járult hozzá az Európai Regionális Fejlesztési Alap és a magyar költségvetés - tájékoztatott a szaktárca.

Kovács Ildikó projektvezető elmondta: az utasszámlálás adatai szerint naponta közel 200-an járnak kerékpárral - elsősorban dolgozni - Kaposszekcsőről Dombóvárra, illetve Dombóvárról a kaposszekcsői ipari parkba. A munkába járóknak ezentúl nem a nagy teherforgalmat bonyolító 611-es úton kell közlekedniük, hanem biztonságos kerékpárutat használhatnak - tette hozzá.

A projektfelelős megjegyezte: a beruházásnak turisztikai jelentősége is van, a most átadott szakasszal együtt tíz kilométer hosszan, Kaposszekcsőtől Gunarasfürdőig vezet kiépített kerékpárút.

Forrás: STOP.hu