2017 október 19. 11:30
A projektek megvalósításának folyamatos előrehaladása érdekében a 272/2014. (XI. 5.) Korm. rendelet 86. § (1) bekezdésének 2017. július 28-án hatályba lépett módosítása lehetővé teszi, hogy az irányító hatóság felhívásonként döntsön arról, hogy az egyes mérföldkövekhez tartozó beszámolók benyújtásával egyidejűleg szükséges-e kifizetési igénylést is benyújtani.

A Közigazgatás-és Közszolgáltatás-fejlesztés Operatív Program (KÖFOP)  1. és 2. prioritása keretében meghirdetett valamennyi felhívás esetében egységesen módosításra kerül a mérföldkövek tervezésére és a beszámolásra vonatkozó előírás. Jelen közlemény megjelenésétől kezdődően a támogatási szerződés vonatkozó módosításának hatálybalépésétől az egyes mérföldkövekhez tartozó beszámolók benyújtásával egyidejűleg nem szükséges, de lehetséges kifizetési igénylést benyújtani.

A KÖFOP 1. és 2. prioritás valamennyi felhívása esetében a mérföldkövek tervezésére vonatkozó szabályozás vonatkozó része az alábbiakra módosul, függetlenül attól, hogy a felhívás szövegén átvezetésre került:

  • Kedvezményezett a támogatási szerződésben foglalt ütemezés szerinti mérföldkövek elérését követően köteles beszámolni a projekt pénzügyi és műszaki, szakmai előrehaladásának bemutatásával a projekt eredményességéről, valamint hatékonyságáról.

Továbbá törlésre került az alábbi szabályozás:

  • Minden mérföldkőhöz kifizetési kérelemnek kell kapcsolódnia.
Kapcsolódó pályázatok