Svájci hozzájárulás

 

Svájci–Magyar Együttműködési Program II. időszak

A svájci parlament 2019 decemberében elfogadta a Svájci–Magyar Együttműködési Program folytatását, amely alapján a következő támogatási időszakban közel 30 milliárd forint áll rendelkezésre hazánk számára, melyek olyan projektek megvalósulását célozzák, amelyek hozzájárulnak a gazdasági növekedéshez, a munkahelyteremtéshez, a társadalmi és közbiztonság további javításához, a környezetvédelem, az egészségügy, valamint a kutatás-fejlesztés és innováció ösztönzéséhez az egész országban. Jelenleg folyamatban vannak a kétoldalú tárgyalások a Svájci Államszövetség és Magyarország között a támogatás felhasználhatóságának feltételeiről.

 

Svájci–Magyar Együttműködési Program I. időszak

A 2006-ban létrehozott Svájci Hozzájárulás értelmében a Svájci Államszövetség az Európai Unióhoz 2004-ben csatlakozott 10 tagország részére összesen 1 milliárd svájci frank hozzájárulást biztosított gazdasági és társadalmi egyenlőtlenségek csökkentése, valamint az elmaradott területek felzárkóztatása érdekében. A Svájci–Magyar Együttműködési Program I. időszaka során ebből Magyarország részesedése több mint 130 millió CHF volt.
A 2017-ben lezárult Svájci–Magyar Együttműködési Program I. időszaka keretében összesen 32 projekt, 2 pályázati alap, 1 ösztöndíj program és 1 kockázati tőke alap került végrehajtásra. A megvalósított projektekről részletes leírásokat a Svájci–Magyar Együttműködési Program I. időszak – Kiadványban olvashatnak.

 

Kapcsolódó dokumentumtárak