A felhíváshoz kapcsolódó észrevételeket, javaslatokat 2021. május 10. napjáig várjuk a véleményezésre kialakított partnerségi fórumban.

A hozzászólások lehetséges tipusai: 
Felhívással kapcsolatos észrevétel - Támogatás célja és háttere
Felhívással kapcsolatos észrevétel - Pályázók köre
Felhívással kapcsolatos észrevétel - A jelentkezés feltételei
A vélemények rögzítésére 2021-05-10 23:45 -ig volt lehetőség.

Felhívással kapcsolatos észrevétel - Támogatás célja és háttere
L.Cs. | 2021-05-08 20:58:18

Talán az a javaslatunk lenne a Felhívásban megfogalmazottakra, hogy a 10.oldalon egyértelműsíti, hogy csak azt sorolja be regionális támogatásba akinek tevékenysége nem Annex I. termék megvalósítására irányul.

Majd később a 5.3.Felhívás mértéke 30.oldalon illetve 31.oldalon egyértelműsíti a támogatási %-kot KMR belül/kívül, viszont Regionális támogatás esetén történő szabályozásnál, ugyancsak be kellene tenni a nem Annex I, megfogalmazást, mivel több Beruházónak és Pályázatírónak ez okozott némi félreértést.

Munkájukat előre is megköszönve: Lévai Csilla

 

Felhívással kapcsolatos észrevétel - Támogatás célja és háttere
F.P.K. | 2021-05-07 15:16:26

Tisztelt Irányító Hatóság!

Az elmúlt években sok kiváló felhívás jelent meg, melyek az ezeken induló cégek erőforrásait, önerejét lekötötték, megterhelték. Véleményem szerint több olyan középvállalkozás van, mely még szívesen fejlesztene, de már nem tud vállalni 200 M Ft-ot meghaladó beruházást.

Ezért az lenne a javaslatom, hogy a középvállalkozások esetében csak 50 M Ft legyen a vissza nem térítendő támogatás minimum összege.

Tisztelettel,

Sós Árpád

Felhívással kapcsolatos észrevétel - Támogatás célja és háttere
F.M. | 2021-05-07 14:04:55

Tisztelt Irányító Hatóság!

1.) Véleményem szerint érdemes volna megfontolni a TEÁOR 109 (takarmánygyártás) alá tartozó tevékenységek támogathatóvá tételét. A felhívás a mezőgazdasági termékek feldolgozásának fejlesztésére irányul, a Kormány célul tűzte ki az élelmiszeripar ágazati innováció ösztönzését, ezáltal az elavult technológiai módszerek fejlesztését, a vállalati hatékonyság növelését, mellyel összhangban véleményem szerint értelmezhetetlen a takarmánygyártás kizárása a Pályázati Felhívásból.

2.) Javaslom a minimum támogatási összeg csökkentését legalább a mikro-,kis- és középvállalkozások esetében, hiszen a fejlesztésekre sok esetben nagy szükség van, viszont a beruházások nem érik el a minimum 200.000.000 Ft-ot. 

Tisztelettel,FM