A felhíváshoz kapcsolódó észrevételeket, javaslatokat 2019. november 10. 12 óráig várjuk a véleményezésre kialakított partnerségi fórumban.

A hozzászólások lehetséges tipusai: 
Felhívással kapcsolatos észrevétel - Támogatás célja és háttere
Felhívással kapcsolatos észrevétel - Pályázók köre
Felhívással kapcsolatos észrevétel - A jelentkezés feltételei
A vélemények rögzítésére 2019-11-10 12:00 -ig volt lehetőség.

Felhívással kapcsolatos észrevétel - Pályázók köre
Ravasz Mariann | 2019-11-04 15:47:10

Tisztelt Irányító Hatóság!

A hivatkozott pályázatban a célcsoporttal szembeni elvárások pontjához lenne meglátásom. Ha jól értelmezzük, akkor az alábbi kitételnek megfelelően csak a munkavállaló felmondása következtében vehető fel új munkavállaló a fenntartási időszakban, egyéb esetekben a visszafizetési kötelezettség terheli a pályázót (3.4.1.1/ah., pont).

"Amennyiben a projektidőszak alatt a munkaviszony közös megegyezéssel, vagy a munkáltató felmondása nyomán - ide értve a munka törvénykönyvéről szóló 2012. évi I. törvény 79§ (1) bekezdés b., pontja szerinti, munkáltatói azonnali hatályú felmondást is - szűnik meg, akkor a foglalkozástra fordított anyagi támogatást visszafizetési kötelezettség terheli."

Amennyiben ezt jól értelmezem, úgy ez olyan - gyakorlatilag vállalhatatlan - terhet ró a pályázóra, melyet kellő körültekintés mellett, 3 évre gyakorlatilag nem tud vállalni.

Javaslatom szerint ezekre a munkaviszony megszűnési módozatokra is vonatkozzon a 3.4.1.1/ag., pont, így ha új munkavállalót alkalmaz a pályázó az adott pozícióra a korábbi helyett, akkor a projekt folyamatosnak tekinthető.

Tisztelettel:

Ravasz Mariann