A felhíváshoz kapcsolódó észrevételeket, javaslatokat 2019. március 15-ig várjuk a véleményezésre kialakított partnerségi fórumban.

A hozzászólások lehetséges tipusai: 
Felhívással kapcsolatos észrevétel - Támogatás célja és háttere
Felhívással kapcsolatos észrevétel - Pályázók köre
Felhívással kapcsolatos észrevétel - A jelentkezés feltételei
A vélemények rögzítésére 2019-03-15 23:45 -ig volt lehetőség.

Felhívással kapcsolatos észrevétel - Pályázók köre
Zazravecz Anikó | 2019-03-15 19:28:05

Tisztelt Kiíró!

Szeretnék javaslatot tenni a pályázat Heves megyére való kiterjesztésére!

Köszönettel: 

Zazravecz Anikó

Felhívással kapcsolatos észrevétel - A jelentkezés feltételei
Németh Brigitta | 2019-03-14 15:49:50

Tisztelt Kiíró!

Javaslom annak megfontolását, hogy a felhívás területi hatálya kiegészítésre kerüljön a megyei jogú városokkal és megyeszékhelyekkel, tekintettel arra, hogy ezen területeken nagyobb a foglalkoztatásba visszatérni kívánó szülők aránya.

Amennyiben a TOP keretében ez nem lehetséges, lesz-e valamely Operatív Programban olyan felhívás, amelynek keretében a fent említett városok a bölcsődei fejlesztésbe bevonásra kerülhetnek.

Köszönettel:

Németh Brigitta

Felhívással kapcsolatos észrevétel - A jelentkezés feltételei
Szabó Tibor | 2019-03-11 10:13:06

Tisztelt Pályáztató!

Költségvetési szervként működő egyetem vagyunk, ifjúsági táborunk nyáron üzemel. Szeretnék bölcsődei szolgáltatásokkal is bővíteni, hogy bölcsődei korú gyermekeikkel üdülhessenek a hallgatók, fiatal oktatók, nagyszülő korú idősebb közalkalmazottak. Van-e ilyen jellegű szolgáltatásfejlesztésre mód a pályázat keretei között?

Köszönettel:

Szabó Tibor

Felhívással kapcsolatos észrevétel - Támogatás célja és háttere
Bánlaki Gergely | 2019-03-08 08:24:24

Tisztelt Irányító Hatóság!

Javaslom a felhívás tervezet 3.4.1.1. Műszaki és szakmai elvárások C) / 6) pontját kiegészíteni az alábbival:

d) „D” típusú (villám) töltőberendezés esetén:

  • legalább 22 kW teljesítményű;
  • 1 db „CHAdeMO” és/vagy 1 db CCS töltőfejjel rendelkező, a Villámtöltőbe integrált, legalább 4 méter hosszúságú töltőkábellel (a töltőkábel nem leválasztható) csatlakozót is biztosítani kell;
  • a töltőnek intelligens hálózati csatlakozásra és intelligens kommunikációra alkalmasnak kell lennie valós idejű, kétirányú kommunikációval, legalább 99,5%-os rendelkezésre állással (a vételezett energiamennyiségre, az ügyfél azonosításra, foglaltságra vonatkozó információk kijelzésével és folyamatos adattovábbítása céljából), online, azaz GSM modul segítségével;
  • OCPP 1.5 protokoll (OCPP 2.0 upgrade lehetőségét megteremtve);
  • egyértelmű ügyfél-azonosításra alkalmas;
  • a működés biztonságát garantáló bevizsgálással rendelkezik (pl.: TÜV tanúsítvány) és a kültéri elektromos berendezésekre vonatkozó előírásoknak meg kell felelnie (IEC 61439:2011);
  • a felhasználó azonosítását az elérhető legjobb, és legszélesebb körben alkalmazható technológia alapján kell tudnia biztosítania;
  • biztosítható a központi IT infrastruktúrára kapcsolódás – monitorozás és vezérlés, ügyfeleknek elérhető mobiltelefon applikáció, amelyen keresztül külön regisztráció nélküli bankkártyás fizetés lehetséges.

Ezzel párhuzamosan az alatta levő telepítési kritériumokat is ki kell egészíteni a „D” típusú töltőberendezéssel.

Indoklás:

A jelen felhívás tervezetében támogatható „A” „B” és „C” típusú töltőberendezések mellett a Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság (KEF) „Elektromos üzemű gépjárművek töltésére szolgáló berendezések beszerzése a 168/2004. (V. 25.) Korm. rendelet hatálya alá tartozó kötelezett és önként csatlakozó intézmények részére” tárgyú nyílt központosított közbeszerzési eljárás keretének egyik része, egy további töltőtípus (22 kW-os DC – villámtöltő) kedvező áru beszerzését is lehetővé teszi.

Az ország átjárhatóságát biztosító e-töltőhálózat egyik fontos eleme az előbb említett töltőtípus is. A KEF keretében is nagyszámban kerültek telepítésre ilyen töltőberendezések, illetve további állami és önkormányzati szereplő érdeklődik iránta. Ennek a villámtöltő típusnak az előnye az itt „C” típusúnak nevezett töltőhöz képest, hogy kisebb hálózatfejlesztést igényel, ezáltal kevesebb költséggel jár a kiépítése, valamint az üzemeltetése is kedvezőbb, mint a nagyobb teljesítményű társáé, ezáltal sokan preferálják ezt a töltőtípust is.

Tisztelettel:

Bánlaki Gergely