A felhíváshoz kapcsolódó észrevételeket, javaslatokat 2018. december 22-ig várjuk a véleményezésre kialakított partnerségi fórumban.

A hozzászólások lehetséges tipusai: 
Felhívással kapcsolatos észrevétel - Támogatás célja és háttere
Felhívással kapcsolatos észrevétel - Pályázók köre
Felhívással kapcsolatos észrevétel - A jelentkezés feltételei
A vélemények rögzítésére 2018-12-22 23:45 -ig volt lehetőség.

Felhívással kapcsolatos észrevétel - Támogatás célja és háttere
Kató-Nagy Szilvia | 2018-12-18 10:20:36

Tisztelt Kiíró!

 

A Pályázati Felhívás 3.4.1.3 Egyéb elvárások c. pontjának a) és b) bekezdése szerint továbbfoglalkoztatásnak kell megvalósulnia a szakképesítés megszerzése után.

Ha jól értelmezzük, jelen esetben nem feltétel a támogatott Intézménynél történő továbbfoglalkoztatás, annak csupán hazai társadalombiztosítás által, vagy a Honvédelmi Minisztérium fejezet költségvetéséből finanszírozott egészségügyi szolgáltatónál, vagy rendvédelmi szerv által fenntartott egészségügyi szolgáltatónál kell történnie. Amennyiben a Kedvezményezettnél felmond a támogatott, akkor utána lesz e nyomon követési kötelezettsége a Kedvezményezettnek a támogatott továbbfoglalkoztatásáról? Kérjük a pontosítást, a kérdés tisztázását.

Ugyanakkor a fenti kitétellel kapcsolatosan nincs konkretizálva, hogy ha a programba bevont személy a továbbfoglalkoztatás teljesítését megszegi, mi a következmény. Kérjük a pontosítást, a kérdés tisztázását.

A miniszter által adott évre meghatározott hiányszakmák listájának pontosítását javasoljuk a Felhívásban vagy annak mellékleteként, a jelzett 162/2015. (VI.30) kormányrendelet ugyanis ezt részletesen nem tartalmazza. A korm. rend. az ÁEEK honlapjára hivatkozik, ahol ilyen listát nem találunk. A pályázók és a Közreműküdő Szervezet munkájának könnyítéséért kérjük a hiányszakmák listájának egyértelmű közzétételét.

 

Köszönettel:

Kató-Nagy Szilvia projektmenedzser

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház