A felhíváshoz kapcsolódó észrevételeket, javaslatokat 2017. június 04-ig várjuk a véleményezésre kialakított partnerségi fórumban.

A hozzászólások lehetséges tipusai: 
Felhívással kapcsolatos észrevétel
Felhívással kapcsolatos észrevétel - Támogatás célja és háttere
Felhívással kapcsolatos észrevétel - Pályázók köre
Felhívással kapcsolatos észrevétel - A jelentkezés feltételei
A vélemények rögzítésére 2017-06-04 23:45 -ig volt lehetőség.

Felhívással kapcsolatos észrevétel - Pályázók köre
Könnyű Éva | 2017-05-31 11:13:25

Tisztelt Irányító Hatóság!

A felhívás 3.6.1. A projekt területi korlátozása pont módosítása javasolt az alábbiak szerint: 

"Kizárólag a felhívás 4.1 pontjában felsorolt szervezetek által kezelt, kiemelt turisztikai fejlesztési térségek területén valósítható meg fejlesztés.[1] Nem támogathatók a Közép-Magyarországi régió területén megvalósuló projektek."

Indokolt a területi korlátozás módosítása, ugyanis a támogatható tevékenységek között szereplő termékfejlesztés, marketing tevékenység, szemléletformálás, stratégiai feladatok és egyéb szakmai tevékenységek az ország egyéb területén is szükségesek és indokoltak. Javasoljuk egyértelműsíteni a kiemelt turisztikai térségek körét, valamint a felhíváshoz kapcsolódó jogszabályok listájába felvezetni a 1092/2017. (II. 21.) Korm. határozat a Tokaj, Felső-Tisza és Nyírség kiemelt turisztikai fejlesztési térség meghatározásáról és a térségben megvalósítandó egyes fejlesztések megvalósításához szükséges források biztosításáról kormány határozatot, ezzel lehetővé téve térségünk pályázaton való indulását.

[1] Megnevezve a kiemelt turisztikai térségeket, valamint a kapcsolódó jogszabályokat.

Tisztelettel: Könnyű Éva - Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata

Felhívással kapcsolatos észrevétel - Támogatás célja és háttere
Erdélyi Márton | 2017-05-30 10:30:43

Tisztelt Irányító Hatóság!

A felhívás 3.1 pontjában található „A projekt keretében megvalósítandó tevékenységek” tartalmi részének - alábbiak szerinti - kiegészítését javaslom:

A támogatáshoz jutó vállalkozások csatlakozzanak egy olyan applikációhoz, amely bemutatja a projekt keretében megvalósított tevékenységeket, programokat és magát a turisztikai fejlesztési térséget az ott található vállalkozásokkal együtt. Így biztosítható lenne az, hogy a turisztikai kereslet a kinálat kritikus tömegével találkozzon.

Ez összhangban lenne „Az internetről és a digitális fejlesztésekről szóló nemzeti konzultáció (InterKon) eredményei alapján a Kormány által végrehajtandó Digitális Jólét Programjáról” kihirdetett 2012/2015. (XII. 29.) számú Kormány határozattal is. (Magyar Közlöny, 2015. december 29.)

Egy ilyen applikációhoz csatlakozva nem kéne az embereknek több, különféle térségre vonatkozó turisztikai applikációt telepíteniük, mivel egy teljes Magyarországot lefedő applikáción lehetnének így ezek a hasznos magyar digitális tartalmak, ami nem csak az adott térséget, hanem egész Magyarországot bemutathatja.

Így hasznos magyar digitális tartalomként a kiemelt turisztikai helyszíneken lévő vállalkozásokról és azok kínálatairól is tájékozódhatnak az emberek.

Ezzel fellendítve a kiemelt turisztikai helyeken lévő vállalkozások forgalmát, mely az önkormányzatok adóbevételeit is pozitívan befolyásolja, miközben a GDP is nő és az emberek életérzése is javul.

Egy ilyen hazánkat teljes egészében bemutató applikáció a külföldről érkező turistáknak is aktív segítséget nyújt és növeli az elégedettségüket Magyarországgal szemben, ezért több vendégéjszakát töltenének nálunk és máskor is Magyarországot választják úticélnak.

A több vendégéjszaka és az, hogy a térség vállalkozásainak szolgáltatásairól is értesülnek, nagyobb költést generálna részükről, ami aktívan hozzájárulna a külföldi tőke beáramlásához és ez pozitív hatással lenne a GDP-re.

Egy Magyarországot jól bemutató applikáció nem csak a külföldi turistákat ösztönözné arra, hogy Magyarországra jöjjenek, hanem a hazai turizmust is fellendítené, ha a magyar emberek tudomást szereznének arról, hogy Magyarországon milyen nagyszerű lehetőségek vannak.

Az applikáció a magyar embereken, a külföldi turistákon, az önkormányzatokon és a hazai GDP növekedésen túl a támogatást igénylőkön is segítene, hiszen így a pályázat támogatásából létrehozott termékeket és szolgáltatásokat is be tudják mutatni és széles körben - országhatárokon átnyúló szinten - reklámozni.

A minél szélesebb körben történő megismertetés elősegítené, hogy a támogatást kapott a 3.8. pontban megfogalmazott fenntartási kötelezettségeinek eleget tegyen.

Fentiek függvényében tehát kiemelten célszerű lenne a támogatásból megvalósítandó tevékenységek köréhez egy ilyen applikációhoz való csatlakozást jelen pályázat kiírásakor hozzárendelni.

Üdvözlettel: Erdélyi Márton - Mobil Kisokos