A felhíváshoz kapcsolódó észrevételeket, javaslatokat 2017. február 23-ig várjuk a véleményezésre kialakított partnerségi fórumban.

A hozzászólások lehetséges tipusai: 
Felhívással kapcsolatos észrevétel - Támogatás célja és háttere
Felhívással kapcsolatos észrevétel - Pályázók köre
Felhívással kapcsolatos észrevétel - A jelentkezés feltételei
A vélemények rögzítésére 2017-02-23 23:45 -ig volt lehetőség.

Felhívással kapcsolatos észrevétel - Pályázók köre
Winkler Gábor | 2017-02-23 12:03:31

Kedves IH!

Nemzetiségi önkormányzati fenntartók miért nem indulhatnak, miközben alapítvány iskolafenntartó intézménye igen? Nem világos, mi a kiíró szándéka a fenntartó GFO-kód szerinti kijelölésével, illetve nem célszerűbb-e egyenesen megírni, hogy milyen (pl. állami, alapítványi, stb.) fenntartók nem nyújthatnak be pályázatot erre a konstrukcióra?

Köszönettel

Winkler Gábor

Felhívással kapcsolatos észrevétel - Pályázók köre
Kocsis István | 2017-02-13 16:29:18

Tiztelt Közreműködő Szervezet!

 

A pályázati felhívás 4.1. pontjában szerepel az alábbi kitétel:

"Közép-magyarországi régióban lévő székhellyel rendelkező szervezet akkor nyújthat be támogatási kérelmet, ha a megvalósítás helyszínéül szolgáló telephellyel rendelkezik a kevésbé fejlett régiókban (Dél-Alföld, Dél-Dunántúl, Észak-Alföld, Észak-Magyarország, Közép-Dunántúl, Nyugat-Dunántúl)."

Az egyházi törvény rendelkezései szerint (amely nem ismeri a telephely fogalmát) az egyházak saját hatáskörükön belül hozhatnak létre belső egyházi jogi személyiségeket. A Közép_Magyarországi régióban székhellyel rendelkező Magyarországi Evangélikus Egyház fenntartásában működő iskolák, ilyen belső egyházi jogi személyiséggel rendelkeznek, azaz tulajdonképpen a fenntartó telephelyei. Kérjük tegyék egyértelművé, hogy egyházak esetében milyen megfelelőség kell az elvárt telephely tekintetében.

Köszönettel: Kocsis István pályázati osztályvezető Magyarországi Evangélikus Egyház