A felhíváshoz kapcsolódó észrevételeket, javaslatokat 2017. február 19-ig várjuk a véleményezésre kialakított partnerségi fórumban.

A hozzászólások lehetséges tipusai: 
Felhívással kapcsolatos észrevétel
Felhívással kapcsolatos észrevétel - Támogatás célja és háttere
Felhívással kapcsolatos észrevétel - Pályázók köre
Felhívással kapcsolatos észrevétel - A jelentkezés feltételei
A vélemények rögzítésére 2017-02-19 23:45 -ig volt lehetőség.

Felhívással kapcsolatos észrevétel
Herbel Ágota | 2017-02-15 11:07:09

Tisztelt Hölgyem/Uram!

5.2 Projekt maximálisan elszámolható összköltsége:

Jelen felhívás keretében a projekt elszámolható összköltsége legfeljebb 250 millió forint lehet.”

Kérdés:

Tekintettel az állami sportlétesítmények energetikai állapotát indokolt lenne az elszámolható összköltség emelése. A pályázat elszámolható költségei az energetikai korszerűsítési munkálatok széles spektrumára kiterjed, ezáltal ösztönözve a minél komplexebb beruházások megvalósítását kombinálva megújuló energia hasznosításával. A magas megvalósítható műszaki tartalmat, az állami tulajdonú sportlétesítmények energetikai állapotát, méreteit és a kedvezményezettek körére vonatkozó Áfa szabályokat figyelembe véve indokolt az elszámolható összköltség 400 millió forintra történő emelése.

 

„5.7 Az elszámolható költségek mértékére, illetve arányára vonatkozó elvárások:

Projekt-előkészítés, tervezés: 4%”

Kérdés:

Az energetikai szakértővel kapcsolatos elvárások, a csatolandó szakmai mellékletek, a műszaki dokumentáció (rajzok, műszaki leírások..) indokolttá teszi a projekt előkészítési költsége 272/2014 Korm. rendelet szabályozása alapján maximálisan elszámolható 5% alkalmazását jelen pályázati felhívásban. Az elszámolható költségek körében építészeti, gépészeti elemek széles körű alkalmazhatóságához kapcsolódóan számos szakági tervező bevonására szükség lehet egyes projektek megvalósíthatósága érdekében.

Köszönettel:

Herbel Ágota