A felhíváshoz kapcsolódó észrevételeket, javaslatokat 2017. február 17-ig várjuk a véleményezésre kialakított partnerségi fórumban.

A hozzászólások lehetséges tipusai: 
Felhívással kapcsolatos észrevétel
Felhívással kapcsolatos észrevétel - Támogatás célja és háttere
Felhívással kapcsolatos észrevétel - Pályázók köre
Felhívással kapcsolatos észrevétel - A jelentkezés feltételei
A vélemények rögzítésére 2017-02-17 23:45 -ig volt lehetőség.

Felhívással kapcsolatos észrevétel
Biró Szabolcs | 2017-02-17 12:22:14

Tisztelt Irányító Hatóság!

Észrevételeink:

1. 11. oldal, 3. 1. 2. Önállóan nem támogatható tevékenységek címsor alatt szereplő e-learning tartalmak kialakítása és workshopok, konferenciák esetén nem egyértelmű, hogy kötelezően megvalósítandó vagy választható tevékenységek-e, hiszen a 3.1.2.1-es kötelező, illetve 3.1.2.2-es választható fejezeteket megelőzően szerepelnek. Kérjük szépen e két tevékenység szerepének tisztázását.

2. 31. oldal, a tartalmi értékelés előnyt jelentő szempontjainál a 6.2.-es pont (a célérték 50%-nak elérést vállalja 2018. december 15-ig), mint előnyt jelentő szempont szerepeltetése kétséges, hiszen sem a támogatási kérelmek biztos beadási időpontja, sem az elbírálás ideje nem ismert, így előzetesen ilyen bizonytalan vállalás esetén 3 plusz pontot adni nem feltétlenül szakmailag megalapozott.

3. 35. oldal, a beruházáshoz kapcsolódó költségek korlátja a 35. oldalon 3% (amely meglehetősen alacsony), míg a 12. oldalon, a választható, önállóan nem támogatható tevékenységek leírásánál, az infrastruktúra és infokommunikációs fejlesztési tevékenységnél 10%-os korlát szerepel. Kérjük az ellentmondás feloldását.

4. 45. oldal, a kiszervezhető költségek 33%-os korlátja nagyon alacsony, lévén, hogy számtalan olyan program, esemény, foglalkozás megrendezése a célja a támogatásnak, amely a gyermekvédelmi rendszerben dolgozóknak is szól és kizárólag külső szolgáltatók elérésével valósítható meg (képzések), emellett a gyerekeknek tervezett programok jó része is külső szakemberek és szolgáltatók bevonásával oldható meg a kiszervezésbe tartozó „szakmai tevékenységekhez kapcsolódó szolgáltatások költségei” soron belül (táborok, családi és egészségnapok, kutatások bizonyos részei, stb.).  Kérjük szépen a 33%-os korlát emelését, mert a szakmai megvalósítók ilyen magas arányának munkatársként történő foglalkoztatása nem reális elvárás a vállalandó tevékenységek tükrében.

Köszönettel:

Felhívással kapcsolatos észrevétel - Támogatás célja és háttere
Szórádi Edit | 2017-02-08 10:42:44

Tisztelt Irányító Hatóság! Az EFOP-1.8.9-16 Legyen más a szenvedélyed! 2. c. pályázattal kapcsolatos észrevételünket szeretnénk jelezni Önök felé:

Úgy gondoljuk hasznos lenne, ha nagyobb hangsúlyt kapna a felhívásban a pályázók együttműködése addiktológiai gondozókkal (drogambulanciákkal), illetve Gyermek- és ifjúsági addiktológia szakrendelésekkel. Valamint, többletpontot jelente az ilyen egészségügyi szolgáltatóval való együttműködés. Köszönöm előre is javaslatunk megfontolását.

Üdvözlettel: Szórádi Edit