A felhíváshoz kapcsolódó észrevételeket, javaslatokat 2017. február 13-ig várjuk a véleményezésre kialakított partnerségi fórumban.

A hozzászólások lehetséges tipusai: 
Felhívással kapcsolatos észrevétel
Felhívással kapcsolatos észrevétel - Támogatás célja és háttere
Felhívással kapcsolatos észrevétel - Pályázók köre
Felhívással kapcsolatos észrevétel - A jelentkezés feltételei
A vélemények rögzítésére 2017-02-13 23:45 -ig volt lehetőség.

Felhívással kapcsolatos észrevétel
Bányai Tibor | 2017-02-13 19:45:39

Tisztelt Cím,

Alábbi hozzászólásokat teszem:

3.4.1.1.III.7.ab

Mivel az erdőgazdálkodás része a fakitermelésen túl a közelítés, ezért javaslom belevenni : "számlával igazolt fakitermelési és/vagy közelítési munkát végzett" A csak m3-ben meghatározott korlátok nem szerencsések, mert ha egész évben aprítéknak vágta vagy/és közelítette a faanyagot a vállalkozó tonna elszámolásban, akkor elesik a pályázati lehetőségtől, pedig szabályszerű erdőgazdálkodási szolgáltatást végzett.

4.1.1 ba

Fakitermelés és közelítés ritka esetekben történik Hektár elszámolásban. Javaslom a nettó árbevétel minimum mértékét előírni csak. 

4.1.1 bb

Az összes nettó árbevétel TEAOR 2 és 16.1 tevékenységekből bejövő részének 50%os minimumja diszkriminatív, mivel irreleváns hogy adott cég milyen tevékenységet folytat még ha egyébként megfelel a kiírásban megfogalmazott többi erdőgazdálkodói mércének! 

Ugyanez vonatkozik a 4.1.2 b és 6.1.1a 1c 2a pontokra.

4.4.2.3.A.1.

Erdészeti erőgépeknél nem EURO rendszerű a motorok besorolása. Érdemes forgalmazókkal konzultálni.

4.4.2.3.A 3./A és 3./B

X ha/erőgép adatokat hogy támassza alá a vállalkozó visszamenőleg, mikor a különböző munkák számlázás történhetett hektárra, m3-re, atrotonnára, tonnára vagy órabérben? Például a Vevő nyilatkozzon, hogy mennyi hektárra vonatkozott az adott számlázás?

üdvözlettel 

Bányai Tibor

 

Felhívással kapcsolatos észrevétel
Gergán Szabolcs | 2017-02-06 14:39:54

Tisztelt Cím!

A felhívás-tervezet véleményezése - egyben társadalmi egyeztetése - a mellékletek tervezetei nélkül érdemben nem folytatható le. (A kiírás tervezete szerint a 4. és 5. sz. melléklet érdemi feltételeket fogalmaz meg, melyek nélkül megalapozott döntés nem hozható.)

Kérem, hogy a felhívás mellékleteinek közzétételéről is gondoskodni szíveskedjenek!

Köszönettel:

Gergán Szabolcs