A felhívásokhoz kapcsolódó észrevételeket, javaslatokat 2017. február 12-ig várjuk a véleményezésre kialakított partnerségi fórumban.

A hozzászólások lehetséges tipusai: 
Felhívással kapcsolatos észrevétel
Felhívással kapcsolatos észrevétel - Támogatás célja és háttere
Felhívással kapcsolatos észrevétel - Pályázók köre
Felhívással kapcsolatos észrevétel - A jelentkezés feltételei
A vélemények rögzítésére 2017-02-12 23:45 -ig volt lehetőség.

Felhívással kapcsolatos észrevétel
Kovács István Gábor | 2017-02-04 09:26:22

Nem tudom elküldeni a harmadik részt, de ha a kormány azt akarja, hogy a magyarok tudását ne lopják el, akkor ne támogassa a digitális világ ész nélküli kiépítését. Át kell jól gondolni mi mehet netre és mi nem.

Felhívással kapcsolatos észrevétel
Kovács István Gábor | 2017-02-04 09:23:22

Ez az oldal kiszámíthatatlan, meg kéne javítani.

Felhívással kapcsolatos észrevétel
Kovács István Gábor | 2017-02-04 09:21:36

Számomra rejtély ez az oldal... összevissza működik, vagy éppen nem. 

Felhívással kapcsolatos észrevétel
Kovács István Gábor | 2017-02-04 08:57:43

Nem tudom miért nem lehet a harmadik részt is berakni, de adok most két linket:

https://threatpost.com/office-365-vulnerability-exposed-any-federated-account/117716/

http://mashable.com/2016/06/08/singapore-blocks-civil-servants-internet/?utm_cid=mash-com-Tw-tech-link%23sd613jsnjlqd#B_mF8Krp0iqh

Felhívással kapcsolatos észrevétel
Kovács István Gábor | 2017-02-04 08:45:36

Második rész:

Sajnos nálunk épp ellenkező az irány. Ráadásul elsőként az egésziségügyi adatokat akarnák netre kötni. Ha ez megtörténik, akkor 100%, hogy azokat az adatokat el fogják lopni.

 

A kormányunk ráadásul olyan beruházásokat akar behozni az országba, ami minimum nagyon kockázatos, de inkább tuti bukás. Gondolok itt például az okosautókra... Úgye milyen borzalmasan hangzik ez tőlem, hisz mindenütt arról van szó, hogy ez lesz a jövő és milyen jól teszi a kormány, hogy idehozza ezeket a gyárakat. Milyen szörnyű ezt hallani a régi gondolkozásúaknak. Viszont gondoljunk bele... ezeket az autókat hackerek fel fogják majd tudni törni és ne is reménykedjenek benne, hogy nem... és ezek az autók halálos baleseteket fognak okozni. És nem hiszem, hogy az emberek továbbra is ilyen kocsikat akarnának, ha majd leesik nekik, hogy megölhetik őket és a családjukat. És akkor majd a sok idehozott gyár nem fog kelleni és Magyarország veszít majd rajta sokat. Az okosotthonok is bukás lesz, mert hackerek játéka lesz.

 

Olyan dolgok támogatása mint a cloud is egy nagyon rossz dolog. A cloud biztonságos... nos nézzenek utánna, hogy mennyire biztonságos. Már rengeteg eset bemutatta, hogy nem. Egy példa a biztonságosságára  A cloudba összegyűl sok adat. A techcégek reményei szerint cégek adatai is, aztán az egészet egybe egy aktcióval mind el lehet lopni. Ráadásul az amerikai NSA is közvetlenül rákapcsolódik több cloud szolgálatóra, a Microsoft felhőjére is és gazdasági kémkedést is folytat.

Felhívással kapcsolatos észrevétel
Kovács István Gábor | 2017-02-04 08:45:11

Első rész:

Nos örülök, hogy van ilyen lehetőség és ki is fejteném a véleményem...

 

A számítástechnikának különböző korszakai voltak, és az embereknek is különböző generációi vannak. 

 

Volt korszak amikor a technika belépése az emberek életébe sokaknak ilyesztő volt, és nem volt igazuk. Akkor azoknak az embereknek volt igazuk akik tovább akarták vinni a fejlődést és azoknak nem (a többség) akik ellenezték.

 

Aztán jött egy újabb korszak amikor már mindenkinek evidencia volt, hogy a fejlődés jó. A fejlődés tényleg jó volt és mindenkinek evidencia, hogy a fejlődést támogatni kell.

 

És mostanában egy újabb korszakba léptünk. Ezt inkább csak az értelmes és fiatal generáció látja meg. Az új, legértelmesebb, a valóságot legjobban látó gondolkozás; a legmodernebb gondolkozás az... hogy a számítástechnika felhasználhatóságának van egy határa, úgyanis állandó természetéhez tartozik, hogy sebezhető. Ezt az új korszakot megelőzte egy mini korszak. Ennek a legjellemzőbb mondása, hogy menni fog ez, csak a legfejlettebb biztonsági megoldásokat kell használni. Ez a dolog nem érvényes. A netre kötött számítástechnikai rendszereket mind feltörik, a legfejlettebbeket is, a Pentagont is és nem lehet megoldani, hogy ez ne történjen meg. Bárki megnézheti a számítástechnikával foglalkozó hírportálokat... teli van bizonyítékokkal. Ha viszont nem lehet megvédeni ezeket a rendszereket, akkor nem szabad rájuk bízni fontos dolgokat. Az emberek viszont tömegesen még mindig a régi gondolkozás szerint látják a témát... vagyis minden amit techcégek találnak ki az automatikusan jó. Illetve mivel az új korban élünk egyre többen látják, hogy ez egy rossz gondolkozás. Egyre többen nem akarnak egy széthackelhető világban élni. A gond az, hogy a mi kormányunk nagy része is ahhoz a generációhoz tartozik, amelyik még a régi séma szerint gondolkozik és már túl öreg, hogy átálljon az újra.

 

A világban már vannak akik átálltak az új gondolkozásra. Szinigapúr tavaly (2016-ban) felismerte, hogy a digitális államot, gazdaságot nem tudja megvédeni, ezért visszaépíti. A közalkalmazottak által használt számítógépket lekapcsolja az internetről, mert felismerték, hogy lehetetetlen mégvédeni a rendszereket. Erről itt van a cikk

Felhívással kapcsolatos észrevétel
Kovács István Gábor | 2017-02-04 08:41:13

Nem lehet beillesztett szöveget elküldeni és tegnap még sehogyse semmit.

Felhívással kapcsolatos észrevétel
Kovács István Gábor | 2017-02-04 08:39:29

Mostmár remélem működik