A felhíváshoz kapcsolódó észrevételeket, javaslatokat 2016. október 9-ig várjuk a véleményezésre kialakított partnerségi fórumban.

A hozzászólások lehetséges tipusai: 
Felhívással kapcsolatos észrevétel
Felhívással kapcsolatos észrevétel - Támogatás célja és háttere
Felhívással kapcsolatos észrevétel - Pályázók köre
Felhívással kapcsolatos észrevétel - A jelentkezés feltételei
A vélemények rögzítésére 2016-10-09 23:45 -ig volt lehetőség.

Felhívással kapcsolatos észrevétel
Lengyel Péter | 2016-10-09 19:54:58

4.4.2. fejezet, 3. alcím, 1. célterületre vonatkozó táblázat, 1. kritériumcsoport (Általános szempontok): A felhívás a korábbiakban elvárásként fogalmazza meg, hogy a projekt illeszkedjen a MAHOP és a NAS céljaihoz. A tervezett tevékenységek támogathatósága és szükségessége, a kitűzött célok reális volta, a költségvetés megalapozottsága és a felhívásban foglalt követelményeknek való megfelelése szintén olyan kötelező kritériumok, amelyek elmaradása az egész projekt támogathatóságát is kizárja. Ugyanakkor a jelen pontozási rendszer olyan alacsony pontszámokat ad ezek teljesítésére, hogy elméletben egy projekt úgy is elérheti a támogathatósághoz szükséges 55 pontot, hogy pl. az általa tervezett tevékenységek a kiírás szerint nem lennének támogathatóak. Javaslom pontszámok helyett a "Megfelelt / Nem felelt meg", vagy "0 / 1" kategóriák alkalmazását, azzal, hogy az 1. csoport bármelyik kritériumában elért 0 (Nem felelt meg) érték a pályázat elutasítását eredményezi.

4.4.2. fejezet, 3. alcím, 2. célterületre vonatkozó táblázat, 1. kritériumcsoport (Általános szempontok): A felhívás a korábbiakban elvárásként fogalmazza meg, hogy a projekt illeszkedjen a MAHOP és a NAS céljaihoz. A tervezett tevékenységek támogathatósága és szükségessége, a kitűzött célok reális volta, a költségvetés megalapozottsága és a felhívásban foglalt követelményeknek való megfelelése szintén olyan kötelező kritériumok, amelyek elmaradása az egész projekt támogathatóságát is kizárja. Ugyanakkor a jelen pontozási rendszer olyan alacsony pontszámokat ad ezek teljesítésére, hogy elméletben egy projekt úgy is elérheti a támogathatósághoz szükséges 55 pontot, hogy pl. az általa tervezett tevékenységek a kiírás szerint nem lennének támogathatóak. Javaslom pontszámok helyett a "Megfelelt / Nem felelt meg", vagy "0 / 1" kategóriák alkalmazását, azzal, hogy az 1. csoport bármelyik kritériumában elért 0 (Nem felelt meg) érték a pályázat elutasítását eredményezi.