A felhíváshoz kapcsolódó észrevételeket, javaslatokat 2016. október 9-ig várjuk a véleményezésre kialakított partnerségi fórumban.

A hozzászólások lehetséges tipusai: 
Felhívással kapcsolatos észrevétel
Felhívással kapcsolatos észrevétel - Támogatás célja és háttere
Felhívással kapcsolatos észrevétel - Pályázók köre
Felhívással kapcsolatos észrevétel - A jelentkezés feltételei
A vélemények rögzítésére 2016-10-09 23:45 -ig volt lehetőség.

Felhívással kapcsolatos észrevétel - Pályázók köre
Nagy Zoltan | 2016-10-04 16:26:31

A felhívás 4.1 pontjára szeretnék észrevételt tenni mely pont 1. célterület a.) pontja kizárja azokat a pályázókat akik mint az én esetemben is 2015. évben kötöttek adásvételi szerződést de a hosszú tulajdonszerzési folyamat miatt csak 2016. év nyarán került tulajdonba és így csak 2016.01.01. után kerülhetett a lakcím kártyára az állandó lakcím bejegyzése is. A felhívás szerint így legközelebb csak 2018. évben van lehetőség pályázatot beadni amennyiben lesz keret.

Célszerűbb lenne ha a 4.1 pont 1. célterület a.) pontja kiegészülne az alábbi lehetőséggel:

vagy az adásvételi szerződés megkötésének dátuma a támogatási kérelem benyújtását megelőző év január 01. előtt keletkezett és az azt követő évben a pályázó tulajdonába került és (adásvételi szerződés és lakcímkártya másolatával) igazolni tudja...... 

Felhívással kapcsolatos észrevétel
Orosz Róbert | 2016-09-29 14:40:48

Véleményem szerint az alábbi önállóan támogatható tevékenység esetében a napi 50 személy vízellátására vonatkozó maximalizált érték egyértelműen nem ellenőrizhető/szabályozható:

3.1.1. b) vízbeszerző, vízkezelő, víztározó, vízelosztó, víztisztító létesítmények és felépítményei, mely nem haladja meg a napi 50 személy vízellátását.

Abban az esetben, ha gyerekszületés történik a megvalósítással érintett háztartásban, úgy az ügyfél már nem fog megfelelni a támogatható tevékenységek kritériumának és szankcióban részesülhet. Tehát, az ügyfél (önkormányzat) hátrányt szenvedne a tőle független esemény bekövetkezése miatt. Emiatt javasolt a napi 50 személy helyett 50 háztartás vagy 50 lakóingatlan használata (az 50 helyrajzi szám sem tűnik megfelelő javaslatnak, mivel ha bekövetkezik egy helyrajzi szám megosztása, úgy az ügyfél szintén szankcióban részesül(het).

Nem egyértelmű, hogy a 2. célterület esetében az Önkormányzat és a fejlesztéssel érintett ingatlan(ok) tulajdonosával/tulajdonosaival kötött együttműködési megállapodásokra miért van szükség, mivel többek között a Felhívás 8. számú pontja sem tartalmazza.