2015 december 23. 12:45
Módosult „Az adminisztratív terhek csökkentése” című (KÖFOP-1.0.0-VEKOP-2015 kódszámú) kiemelt felhívás.

A KÖFOP-ban meghatározott célok és eredmények legteljesebb mértékben történő elérése, illetve az uniós források kiválasztási eljárásainak gyorsítása, a támogatást igénylők segítése érdekében az irányító hatóság vezetője a hatályos éves fejlesztési keretének elfogadásáról szóló kormányhatározatban meghatározott feladatának végrehajtásáról 2015. december 18-tól a következőképpen gondoskodik.

Amennyiben a támogatást igénylő a támogatási kérelemhez csatolandó e-közigazgatási és közigazgatás-szervezési szempontú véleményt tartalmazó a szakmai felelősök által kiadandó dokumentummal rendelkezik, akkor az Iránytó Hatóság felé a támogatási kérelmet ezen dokumentum csatolásával kell benyújtania.

Amennyiben a támogatást igénylő a támogatási kérelemhez csatolandó e-közigazgatási és közigazgatás-szervezési szempontú véleményt tartalmazó a szakmai felelősök által kiadandó dokumentum megkérését elindította, de ezzel még nem rendelkezik, akkor az Iránytó Hatóság felé a támogatási kérelmet ennek hiányában is benyújthatja.

Amennyiben a támogatást igénylő a támogatási kérelemhez csatolandó e-közigazgatási és közigazgatás-szervezési szempontú véleményt tartalmazó a szakmai felelősök által kiadandó dokumentum megkérését a fenti dátumig nem indította el, akkor az Iránytó Hatóság felé a támogatási kérelmet ezen dokumentumok nélkül nyújthatja be, a vélemények kikérését az Irányító Hatóság végzi.

1. A fenti módosítás átvezetésre került a Felhívás 3.2 pontja, valamint 6. pontján.

2. Pontosításra került a Felhívás 5.5. pontja.