2015 november 25.
Elindult a „Felsőoktatás struktúraváltása és levéltárak oktatási célú fejlesztése” című (TIOP-1.3.4-15/1 kódszámú) felhívás tervezetének társadalmi egyeztetése.

A konstrukció célja az A) komponens esetében a felsőoktatási intézmények gyakorlati képzéssel, oktatással, kutatással kapcsolatos infrastruktúrájának fejlesztése annak érdekében, hogy a tudásalapú társadalom és gazdaság követelményeinek megfelelő, európai és globális értelemben véve is versenyképes szolgáltatásokat legyenek képesek nyújtani. Cél továbbá a felsőoktatási tevékenységekhez szükséges eszközállomány fejlesztése. A konstrukció célja a B) komponens esetében a levéltárak - a köznevelést támogató egységes alapszolgáltatásként megvalósuló - oktatási-képzési szerepének erősítése és az iskolabarát szemléletű megújulásukhoz szükséges infrastrukturális háttér megteremtése.

A rendelkezésre álló keretösszeg 15 milliárd forint olyan elosztásban, miszerint a keret 95%-a az A) komponens, további 5%-a pedig a B) komponens támogatására kerül elkülönítésre.

A felhíváshoz kapcsolódó észrevételeket, javaslatokat 2015. november 30-ig várjuk a véleményezésre kialakított partnerségi fórumban.

Tájékoztatjuk pályázóinkat, hogy a fórum-hozzászólási felület karbantartás miatt korlátozottan érhető el. A társadalmi egyeztetéssel kapcsolatos észrevételeket a palyazat@me.gov.hu email címre küldhetik el a karbantartás ideje alatt. Szíves megértésüket köszönjük!

Pályázati kiírások egyeztetése 2015