A felhíváshoz kapcsolódó észrevételeket, javaslatokat 2014. július 11-én 10:00-ig várjuk a véleményezésre kialakított partnerségi fórumban.

A hozzászólások lehetséges tipusai: 
Egyéb észrevétel
Pályázati felhívással és útmutatóval kapcsolatos észrevétel - Támogatás célja és háttere
Pályázati felhívással és útmutatóval kapcsolatos észrevétel - Pályázók köre
Pályázati felhívással és útmutatóval kapcsolatos észrevétel - A pályázat tartalma
Pályázati felhívással és útmutatóval kapcsolatos észrevétel - Pénzügyi feltételek
Pályázati felhívással és útmutatóval kapcsolatos észrevétel - Kiválasztási kritériumok
Pályázati felhívással és útmutatóval kapcsolatos észrevétel - Adminisztratív információk
Pályázati felhívással és útmutatóval kapcsolatos észrevétel - Egyéb észrevételek
A vélemények rögzítésére 2014-07-14 08:00 -ig volt lehetőség.

Pályázati felhívással és útmutatóval kapcsolatos észrevétel - Egyéb észrevételek
Nagy Zsolt | 2014-07-13 12:03:18
Tisztelt Miniszterelnökség! A Pályázati Útmutató, egy olyan internet hivatkozást (jaras.info.hu) tartalmaz, melyet egy pályázatíró szervezet (Info-Partner Szociális Szövetkezet) működtet, és akinek a hirdetése is megtalálható a hivatkozott oldalon. Szerencsésebb és etikusabb lenne, ha inkább a releváns 218/2012. (VIII. 13.) Korm. rendeletet a járási (fővárosi kerületi) hivatalokról, jelölnék meg az információk forrásaként, a járások illetékességi területeiről. (1. melléklet) Tisztelettel, Nagy Zsolt
Pályázati felhívással és útmutatóval kapcsolatos észrevétel - A pályázat tartalma
Horváth Viktor | 2014-07-11 14:26:20
Az A1. pont "pályázás feltételei" rész Tevékenységek/kötelező vállalások táblázat 3. pontja szerint az 1. kategóriában 2-9 településszám esetében minimum 2, 10-26 településszám esetében minimum 9, a 2. kategóriában 28-84 településszám esetében minimum 15 önkormányzat részvétele kötelező Ennek alapján például 10 településszámnál a települések 90 százalékának részvétele kötelező, míg 84 település estén elegendő 23% minimálisan. Ezt a jelentős aránytalanságot orvosolni lehetne, ha például a járásszékhelyhez tartozó településszám adott százalékában kerülne meghatározásra a minimális önkormányzati létszám azzal kiegészítve, hogy az egynél nagyobb kell legyen (azaz minimum 2). A százalék tekintetében a tervezetben megjelölt 9, 26, 84 határoknál 22,2%, 34,6%, 23,8% a tervezet szerint minimálisan elvárt darabszám érték, ezért a 25% egységes alkalmazása megfelelőnek tűnik. A fentek alapján a javaslat a következő: "A járási szintű felzárkózási kerekasztalhoz minimum a járáshoz tartozó településszám 25 százalékának megfelelő, de legalább 2 önkormányzat részvétele kötelező." További jó munkát, Dr. Horváth Viktor Forrás-Trend Kft.
Pályázati felhívással és útmutatóval kapcsolatos észrevétel - A pályázat tartalma
Szebeni Dávid | 2014-07-09 17:50:19
Tisztelt Miniszterelnökség! A társadalmi egyeztetésen lévő ÁROP-1.A.3.-2014 konstrukcióban olvasható, hogy: „A társadalmi felzárkózást szolgáló koordinációt biztosító szakmai megvalósítók, illetve a területi együttműködésben részt vevő önkormányzatok tisztviselőinek, illetve felzárkózási kerekasztal tagjainak speciális, akkreditált képzése.” Sajnos a kiírás nem határozza meg közelebbről az akkreditált képzés fogalmát. Csupán a kormánytisztviselők továbbképzéséről szóló paragrafusra hivatkozik, ha az releváns, ám ebben a célcsoportban jellemzően nem kormánytisztviselők részesülnek majd képzésben, hanem önkormányzati alkalmazottak, illetve egyéb szervezetek tagjai. Milyen akkreditáció felel meg jelen esetben a konstrukció céljának?
Pályázati felhívással és útmutatóval kapcsolatos észrevétel - A pályázat tartalma
Horváth Viktor | 2014-07-03 16:44:12
A tervezet szerint csak járásszékhely települések önkormányzatai pályázhatnak. Az A1 pont "Pályázat feltételei" szerint az adott járáshoz tartozó településszám függvényében két kategóriában ehet pályázni: - Az 1. kategóriában: olyan járásszékhely település önkormányzat pályázhat, amely által koordinált járáshoz tartozó településszám 2-26 között van. - A 2. kategóriában: olyan járásszékhely település önkormányzat pályázhat, amely által koordinált járáshoz tartozó településszám 28-84 között van. A letenyei járásban (Zala megye) 27 település van a 218/2012. (VIII. 13.) Korm. rendelet 1. melléklete szerint, így látszólag nem indulhatna egyik kategóriában sem (ami miatt ezen észrevétel a jogosultak körét is érinthetné) A két kategória között településszám hézag az egész kiíráson számos helyen zavart okoz (pl. a minimálisan résztvevő településszám is kategóriáktól függ). Itt feltehetően egy elírás történt, valamelyik határszámot 27-re át kellene állítani az egész kiírásban. További jó munkát, Dr. Horváth Viktor Forrás-Trend Kft.