2021 október 28. 18:15
Ezúton értesítjük a tisztelt támogatást igénylőket, hogy a Széchenyi Terv Plusz keretében megjelent az Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése című (TOP_Plusz-2.1.1-21 kódszámú) felhívás.

A támogatásra rendelkezésre álló tervezett keretösszeg 90,05 milliárd forint. A felhívás keretében helyi önkormányzatok és többségi önkormányzati tulajdonban lévő gazdasági társaságok nyújthatnak be támogatási kérelmet önállóan.

A felhívás lehetővé teszi a támogatási kérelem konzorciumi formában történő benyújtását is további, Felhívás 1.1. pontjában szereplő szervezetek bevonásával.

A támogatási kérelmek benyújtására megyénként eltérő benyújtási dátum lehetséges a felhívás mellékleteként megjelent területspecifikus mellékletekben foglaltak szerint. Felhívjuk a figyelmet, hogy „a 2021–2027 programozási időszakban az egyes európai uniós alapokból származó támogatások felhasználásának rendjéről” szóló Kormányrendelet értelmében a támogatási kérelem beküldése során a nyilatkozatot minősített tanúsítványon alapuló fokozott biztonságú elektronikus aláírással, vagy azonosításra visszavezetett dokumentumhitelesítés (AVDH) szolgáltatással kell hitelesíteni.

Ha Ön nem rendelkezik hiteles elektronikus aláírással, akkor a támogatási kérelem benyújtása során az AVDH szolgáltatás igénybevételéhez szüksége lesz elektronikus azonosítóra (pl. ügyfélkapus azonosítóra). Ha nincs még ügyfélkapus azonosítója, kérjük, kezdeményezze az azonosító létrehozását. Az azonosító létrehozásáról bővebben itt tájékozódhat: https://ugyfelkapu.gov.hu/sugo/s-regisztracio/s-szemelyes-regisztracio.