2017 március 16. 12:45
A Széchenyi 2020 keretében megjelent az „Intelligens szakosodási kockázati tőkeprogram” című (VEKOP-2.1.2-17 kódszámú) program termékdokumentációja.

A program keretösszege 5,49 milliárd forint.

A Tőkeprogram célja növekedési potenciállal bíró innovatív termékkel, vagy szolgáltatással rendelkező kkv-k expanziójának segítése kockázati tőkejuttatással. A Tőkeprogram segítségével megerősödik a hazai innovációs ökoszisztéma. A kiválasztásra kerülő alapkezelő prioritásként kezeli a Nemzeti Intelligens Szakosodási Stratégiában (S3) megfogalmazott ágazati és horizontális prioritásokhoz, továbbá az intelligens technológiákhoz kapcsolódó termékek, szolgáltatások fejlesztéséhez kapcsolódó projekteket.

Támogatásra a 255/2014 Korm. rendelet 2. § (1) 103. pontja, valamint e rendelet 2. § (1) 52. pontja szerinti azon mikro-, kis- és középvállalkozások jogosultak, amelyek a Tőkeprogram feltételeit maradéktalanul teljesítik – azzal, hogy az alkalmazott támogatási kategória feltételeit szükséges maradéktalanul teljesíteni – valamint a Pénzügyi Közvetítő befektetési politikája alapján tőkebefektetésre alkalmasak.

A Végső Kedvezményezett vállalkozások a befektetési tárgyalási folyamat eredményeként meghatározott feltételektől függően 200 – 1 500 millió Ft értéksávban kaphatnak tőkebefektetést a Pénzügyi Közvetítőtől.

A Tőkeprogram keretében a finanszírozott projektnek Magyarországon, a Közép-magyarországi régióban kell megvalósulnia.