2016 december 7. 16:15
A Széchenyi 2020 keretében megjelent a „Vállalkozások megújuló energia használatával megvalósuló épületenergetikai fejlesztéseinek támogatása a közép-magyarországi régióban kombinált hiteltermékkel” című (VEKOP-5.1.1-5.1.2-16 kódszámú) felhívás.

A felhívás hozzájárul az épületek energiatakarékosságának és energiahatékonyságának megújuló energiaforrások felhasználásával történő javítására irányuló beruházások megvalósításához vissza nem térítendő támogatás és kölcsön formájában. Egyszerre szolgálja a környezettudatos gazdasági versenyképesség erősítését, a környezetterhelés és a felhasznált primer energia mennyiségének csökkentését, illetve a vállalkozások rezsiköltségekhez kötődő terheinek enyhítését.

A felhívás az energiahatékonyság javítását a vállalkozások épületei hőtechnikai adottságainak javítása (szigetelés, nyílászáró-csere), a nem termelési célú fűtési, hűtési és használati meleg víz rendszereinek korszerűsítése megújuló energiaforrás hasznosításával, illetve a világítási rendszerek korszerűsítése, valamint megújuló alapú villamosenergia termelés beruházásai révén támogatja.

Jelen Felhívás keretében mikro-, kis-, és középvállalkozások a közép-magyarországi régió területén megvalósuló projektjeinek támogatására nyújthatnak be kérelmet.

A Felhívás meghirdetésekor a támogatási programra rendelkezésre álló tervezett keretösszeg 11,76 milliárd Ft, melyből a vissza nem térítendő támogatás összege 5,88 milliárd Ft, a kölcsön összege 5,88 milliárd Ft.