2018 szeptember 17. 08:00
A Széchenyi 2020 keretében megjelent a „Vállalkozói és ipari inkubációs szolgáltatások fejlesztésének támogatása” című (GINOP-1.1.1-18 kódszámú) felhívás.

3 milliárd forintos keretösszeggel megjelent a „Vállalkozói és ipari inkubációs szolgáltatások fejlesztésének támogatása” című felhívás a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) keretében.

A konstrukció keretében a mikro-, kis- és középvállalkozások 5 és 300 millió forint közötti összegre nyújthatnak be támogatási kérelmet, amely segítségével lehetőségük nyílik többek között vállalkozói inkubációs program illetve ipari inkubációs szolgáltatást célzó programok kidolgozására, azok továbbfejlesztésére, valamint akár infrastrukturális fejlesztésre is.

A felhívás elsődleges célja olyan inkubációs tevékenységet folytató szervezetek támogatása, amelyek szolgáltatásaik fejlesztésével hozzájárulnak új vállalkozások fejlődéséhez, továbbá képesek együttműködni más inkubátorokkal . Fontos, hogy összehangolt együttműködések valósuljanak meg egy adott régió nagyvállalatai, kis- és középvállalkozásai, szakképzési centrumai, valamint mérnökképzést biztosító felsőoktatási intézményei között és hosszútávon fenntartható együttműködések szülessenek a kkv-kat támogató háttérinfrastruktúra biztosítására. Kiemelt törekvés továbbá, hogy a felhívás együttműködésre ösztönözze a gazdaság szereplőit, ösztönzően hasson az inkubációs szolgáltatás következtében új vállalkozások létrejöttéhez.

A mikro-, kis- és középvállalkozások 2018. október 17-től nyújthatják be támogatási kérelmeiket, a megvalósításra rendelkezésre álló időtartam tevékenységtől függően legfeljebb 12 vagy 18 hónap.