2019 szeptember 10. 14:45
A Széchenyi 2020 keretében megjelent a „Szakmai képzés digitális módszertanának egységesítése” című (GINOP-6.2.5-VEKOP-19 kódszámú) felhívás.

A felhívás meghirdetésekor a támogatásra rendelkezésre álló tervezett keretösszeg a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program forrásaiból 1.205.492.000 forint, a Versenyképes Közép-Magyarország Operatív Program forrásaiból 454.508.000 forint.

A felhívás céljai: A szakképzés és felnőttképzés átfogó, rendszerszintű fejlesztése érdekében a szakképesítések új jogszabályi környezethez illeszkedő, kompetencia-alapú megújítása. A szakképzési és felnőttképzési terület esetében a Digitális Oktatási Stratégia Intézkedési Terv céljai teljesítéséhez az Innovációs és Technológiai Minisztérium fejlesztéseihez szakmai támogatás nyújtása. Szakképzési életút, a szakmai képzettséget szerzettek nyomon követési rendszere szabályozási és működési koncepciójának kidolgozása, valamint informatikai támogatásának megteremtése.

A fenti célok elérését a Kormány az IKK Innovatív Képzéstámogató Központ Zártkörűen Működő Részvénytársaság bevonásával tervezi megvalósítani.