2017 március 28. 14:45
A Széchenyi 2020 keretében megjelent a „Specializált seed és pre-seed befektetési tőkealap induló IKT vállalkozások számára új ötletekhez, új piacra lépéshez kockázati tőkeprogram” című (GINOP-8.2.3-17 kódszámú) Felhívás termékdokumentációja. A program keretösszege 6,5 milliárd forint.

Támogatásra a 255/2014 Korm. rendelet 2. § (1) 103. pontja, valamint e rendelet 2. § (1) 52. pontja szerinti azon mikro-, kis- és középvállalkozások jogosultak, amelyek a Tőkeprogram feltételeit maradéktalanul teljesítik – azzal, hogy az alkalmazott támogatási kategóriák közül legalább egy feltételeit szükséges maradéktalanul teljesíteni – valamint a Pénzügyi Közvetítő befektetési politikája alapján tőkebefektetésre alkalmasak. A Végső Kedvezményezettekkel kapcsolatos további elvárás, hogy olyan vállalkozások legyenek, amelyek a meghatározott TEÁOR’08 tevékenységgel rendelkeznek és/vagy árbevételük meghatározott része a termékleírásban található részleteknek megfelelően a TEÁOR’08 tevékenységből származik/fog származni.

A célok megvalósítása érdekében egy olyan állami tulajdonú kockázati tőkealap kerül megalapításra, amely az állami tulajdonban álló kockázati tőkealap kezelő társaság révén tőkebefektetésekkel képes hozzájárulni a nemzetgazdasági teljesítmény növeléséhez.

Felhívjuk a figyelmet, hogy a program keretében tőkekihelyezésre azt követően nyílik lehetőség, hogy a GINOP Éves Fejlesztési  Keretének megállapításáról szóló 1006/2016. (I.18.) Kormányhatározat módosítása hatályba lép.