2021 július 2. 13:45
A Széchenyi 2020 keretében megjelent a „KKV kapacitásbővítő támogatás” című (GINOP-5.3.17-21kódszámú) felhívás. A felhívás meghirdetésekor a támogatásra rendelkezésre álló tervezett keretösszeg összesen 15,867 milliárd Ft.

 

A felhívás célja a vállalkozások számára vissza nem térítendő támogatás nyújtása létszámbővítéshez kapcsolódó költségeik finanszírozására. A kiemelt projekt kedvezményezettje által, a végső kedvezményezett vállalkozás részére továbbadott támogatásként a létszámbővítés személyi költségei (bruttó bérköltség és a szociális hozzájárulási adó), valamint a munkahely létrehozásához kapcsolódó eszközbeszerzés, immateriális javak beszerzése és kötelező tájékoztatás és nyilvánosság tevékenységekre (a támogatott bérköltség maximum 40%-a) számolhatók el egyszerűsített költségelszámolás keretében.

A cél elérését a Kormány a Magyar Államkincstár, az Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft., a Kincsinfó Kincstári Informatikai Nonprofit Kft. együttműködésével tervezi megvalósítani a felhívásban foglalt feltételek mentén.

A kitöltő program a későbbiekben készül el, megjelenését, kérjük, kísérje figyelemmel az EPTK felületen.