2016 december 7. 15:15
A Széchenyi 2020 keretében megjelent a „Felhőalapú (IaaS, PaaS, SaaS) vállalati szolgáltatások, IKT megoldások fejlesztésének és piaci bevezetésének támogatása” című (GINOP-3.2.4- 8.2.4-16 kódszámú) felhívás.

A Felhívás meghirdetésekor a támogatási programra rendelkezésre álló tervezett keretösszeg 4,5 milliárd Ft, amelyből

  • a vissza nem térítendő támogatás keretösszege: 2 milliárd Ft, 
  • a kölcsön keretösszege: 2,5 milliárd Ft.

A felhívás keretében támogatási kérelmek benyújtása 2017. február 08-tól 2019. február 08-ig lehetséges.

A Felhívás vissza nem térítendő támogatás és kölcsön együttes biztosítása révén a vállalkozások számára az informatikai beruházási kiadások, illetve a teljes bekerülési és üzemeltetési költségek csökkentését lehetővé tevő, az internetalapú szolgáltatásokra, intelligens kliensek és eszközök használatára épülő üzleti cloud computing megoldások hazai piaci fejlesztését támogatja.

A felhívás keretében legalább 25%-os saját forrással, standard eljárással, egyablakos rendszerben igényelhető vissza nem térítendő támogatás valamint kölcsön. A vissza nem térítendő támogatás és a kölcsön egyidejű igénybevétele kötelező.

Az igényelhető vissza nem térítendő támogatás összege: minimum 17,5 millió Ft, maximum 175 millió Ft lehet. Az igényelhető kölcsön összege: minimum 20 millió Ft, maximum 300 millió Ft lehet

A vissza nem térítendő támogatás maximális mértéke az összes elszámolható költség maximum 35%-a lehet. A vissza nem térítendő támogatás és a kölcsön összegének aránya a projekt összköltségen belül maximum 75%-a lehet. A vissza nem térítendő támogatás összegének kisebbnek kell lennie a kölcsön összegénél.