2020 augusztus 18. 09:00
Módosult a Széchenyi 2020 keretében megjelent „Egészségügyi alapellátás infrastrukturális fejlesztése” című (TOP-4.1.1-16 kódszámú) felhívás dokumentációja.
1. A Felhívás 1.2. pontjában módosult a rendelkezésre álló keretösszeg.
2. A Felhívás 3.5.2. pontjában a pénzügyi elszámolás (záró kifizetési igénylés) benyújtásának végső határidejéhez és a projekt fizikai befejezésére rendelkezésre álló időtartamhoz kapcsolódóan külön-külön lábjegyzet került beszúrásra az alábbi szöveggel:
„A 98/2020. (IV.10.) Kormányrendelet értelmében a végrehajtási határidők meghosszabbításra kerültek azon szerződések esetében, ahol a projekt fizikai befejezésének határideje 2020.03.11-e utáni és a kedvezményezett nyilatkozata értelmében az eredeti határidők meghosszabbíthatóak. A veszélyhelyzet megszüntetéséről szóló 2020. évi LVII. törvény hatálybalépését (2020.VI.18) követően megállapított határidőkre a hosszabbítás nem vonatkozik.”
3. A Felhívás 5.4. pontja kiegészítésre került szállítói finanszírozás visszafizetésével kapcsolatos veszélyhelyzetre vonatkozó határidővel, illetve kiegészült a pont az alábbi mondattal: „A támogatási előleg mértékét a 272/2014. (XI. 5.) Korm. rendelet 116. §-ának az adott időállapot szerint releváns rendelkezése határozza meg.”
4. Módosultak Csongrád megye területspecifikus mellékletének alábbi pontjai:
- 1.2. pontjában módosult a rendelkezésre álló keretösszeg, illetve törlésre kerültek a benyújtási szakaszokhoz tartozó
- 4.3. pontjában új benyújtási szakasz kerül meghirdetésre,
- 5.2. pontjában az új benyújtási szakaszhoz kapcsolódó maximum projekt összköltség meghatározásra került,
- 5.3. pontjában az új benyújtási szakaszhoz kapcsolódó igényelhető támogatás minimum és maximum összege meghatározásra került.
5. Módosultak Borsod-Abaúj-Zemplén megye területspecifikus mellékletének alábbi pontjai:
- 4.3. pontjában új benyújtási szakasz kerül meghirdetésre,
- 5.2. pontjában a „több egészségügyi alapellátás egy épületben történő fejlesztése, vagy több településen megvalósuló fejlesztés esetén” kategória esetében a maximum projekt összköltség megemelésre került,
- 5.3. pontjában a „több egészségügyi alapellátás egy épületben történő fejlesztése, vagy több településen megvalósuló fejlesztés esetén” kategória esetében az igényelhető támogatás maximum összege megemelésre került.