2020 szeptember 16. 10:15
A Széchenyi 2020 keretében megjelent „GINOP-2.1.7-15 Prototípus, termék-, technológia- és szolgáltatásfejlesztés” című felhívás kiegészül a disszeminációs útmutató melléklettel.

A 255/2014. (X. 10.) Korm. rendelet 50. § alapján ipari kutatás és kísérleti fejlesztés esetén a támogatási intenzitás 15 százalékponttal növelhető, ha a projekt eredményeit széles körben terjesztik konferenciák, publikációk, nyílt hozzáférésű adattárak, ingyenes vagy nyílt forráskódú szoftverek útján. A projekt K+F eredményeinek széles körű terjesztése a projekt fizikai befejezése utáni napon kezdődik meg és először a fenntartási időszakban az első Projekt Fenntartási Jelentésben kell adatot szolgáltatni a kedvezményezettnek, melyhez segítséget nyújt az útmutató.

Felhívjuk a kedvezményezettek figyelmét, hogy a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFIH) honlapján létrehozott felületen köteles a kutatási eredményeket feltölteni, és az adatokat naprakészen tartani a projekt fizikai befejezését követő 30 naptól egészen a projekt fenntartási időszak végéig.

Az NKFIH honlapján létrehozott felület elérhetősége: nekifut.nkfih.gov.hu