2016 április 29. 11:30
Módosult a Széchenyi 2020 keretében megjelent „A foglalkoztatás és az életminőség javítása családbarát, munkába állást segítő intézmények, közszolgáltatások fejlesztésével” című (TOP-1.4.1-15 kódszámú) felhívás.

Felhívjuk a támogatást igénylők figyelmét, hogy a felhívás módosulásai az alábbi pontokat érintik:

1. A felhívás 3.2.1. Projekttel kapcsolatos szakmai elvárások energiahatékonyságot érintő fejlesztések pontjának támogatást igénylők területi szereplőkre vonatkozó elírása módosult.

2. A Felhívás 3.8 Önerő pontjából törlésre került a következő rész:

„Az Európai Regionális Fejlesztési Alapra, az Európai Szociális Alapra, a Kohéziós Alapra, az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapra és az Európai Tengerügyi és Halászati Alapra vonatkozó közös rendelkezések megállapításáról, az Európai Regionális Fejlesztési Alapra, az Európai Szociális Alapra és a Kohéziós Alapra és az Európai Tengerügyi és Halászati Alapra vonatkozó általános rendelkezések megállapításáról és az 1083/2006/EK tanácsi rendelet hatályon kívül helyezéséről szóló, 2013. december 17-i 1303/2013/EU európai parlamenti és tanácsi rendelet 61. cikke szerinti, a befejezést követően nettó bevételt termelő projektek, valamint a 65. cikk (8) bekezdése szerinti, a végrehajtásuk során nettó bevételt termelő projektek esetén a költség haszon elemzés eredményeként megállapított megtérülő projektköltség alapján meghatározott önerő – ezirányú külön kérelem nélkül, jelen felhívásra benyújtott támogatási kérelem alapján – központi költségvetési forrásból megtérítésre kerül az alábbi szervezetek részére:

a)         a központi költségvetési szerv,

b)         a helyi önkormányzat és

c)         az önkormányzati társulás.

Az önerő támogatásra vonatkozó igényt a támogatási kérelemben a projekt forrásai vonatkozásában megadandó információk között kell szerepeltetni.

Az önerő-támogatás feltételei a támogatási szerződésében kerülnek meghatározásra.”  

3. Módosultak Hajdú-Bihar megye, Komárom-Esztergom megye és Vas megye területspecifikus mellékletében az értékelési szempontok.