A magyar oldalon lezárult a 2. prioritási területre – Természeti katasztrófák megelőzése és kezelése – második körben beérkezett végleges projektjavaslatok hazai értékelési szakasza.

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség a Svájci-Magyar Együttműködési Program 2. prioritási területének második körös pályázati felhívását 2012. október 14-én hirdette meg az első körben továbbjutott pályázók részére, mely területen a pályázati felhívás értelmében összesen 5,2 millió svájci frank támogatás nyújtható.

A benyújtott pályázatok célja az árvízkezelés megerősítése a magyarországi Felső-Tisza vidéken, ezen belül is különösen az ár- és belvíz károkkal szembeni védettség, valamint az érintett települések biztonságának növelése.

A pályázatok elbírálása kétfordulós eljárás keretében zajlik. Jelen (második) forduló keretében a beérkezett pályázatok hazai értékelése 2012 februárjában lezajlott; pillanatnyilag a pályázatok svájci oldali értékelése zajlik. A végleges projektjavaslatokról várhatóan 2012 második negyedévében születik meg a végleges döntés.