2008 június 30. 00:00
Értesítjük tisztelt pályázóinkat, hogy megjelent a Közép-Magyarországi Régióra vonatkozó TÁMOP-4.2.2/08/1/KMR, illetve a többi hat régióhoz kapcsolódó TÁMOP-4.2.2/08/1 (konvergencia) jelű, "Innovatív kutatói teamek alapkutatástól az alkalmazott kutatásig terjedő projektjeinek támogatása" című pályázatok dokumentációja.

Jelen pályázat elsősorban a kutatás-fejlesztéshez szükséges humánerőforrás és szolgáltatás finanszírozását célozza. Ezzel ösztönözve az innovatív tevékenységet a felsőoktatásban, kutatás-fejlesztéssel kapcsolatos új munkahelyek létrejöttét, valamint hogy a legkorszerűbb nemzetközi kutatás-módszertani tapasztalatok hazai adaptációját.

Támogatható tehát: kutatás–fejlesztési és innovációs projektek megvalósításához szükséges humánerőforrás és szolgáltatás anyagi hátterének biztosítása (kutatócsoport létrehozása, kutatók alkalmazása, illetve megbízása); kutatói teamek együttműködésének ösztönzése; valamint a mindehhez szükséges infrastruktúra kiépítése (csak a felsőoktatási intézményben).