Ezen az oldalon a hatályos Értékelési Terv Partnerségi Megállapodás szintű értékelései olvashatók.

A monitoring bizottsági tagok elégedettségének értékelései

A monitoring bizottsági tagok elégedettségét kétévente mérjük a partnerségi folyamatok, a monitoring bizottságokban folyó munka figyelemmel kísérése és eredményesebbé tétele érdekében.  A Hétfa Kutatóintézet által 2016-ban elvégzett első vizsgálat célja a KÖFOP 3. prioritás vonatkozó indikátorának előállítása, a bázisérték meghatározása volt. A 2017 tavaszán készült felmérést a Miniszterelnökség belső erőforrásból valósította meg. 2019-ben az értékelést a ZRI Závecz Research Kft. végezte el az Innovációs és Technológiai Minisztérium megbízásából.

A 2014-2020 közötti operatív programok végrehajtásával kapcsolatos kommunikációs tevékenységek félidei értékelése

Az értékelést az Innovációs és Technológiai Minisztérium megbízásából a Field Consulting végezte el 2019-2020-ban a Závecz Research Zrt-vel együttműködésben. Az értékelés célja a 2014-2020-as programozási időszak operatív programjainak végrehajtásához kapcsolódó kommunikáció eredményeinek azonosítása, a vonatkozó tapasztalatok feltárása, elősegítendő az operatív programok kommunikációjának végrehajtását, finomhangolását, valamint a 2021-2027-es programozási időszak kommunikációjának tervezését. Az értékelés kulcskérdése volt a Kommunikációs Stratégiában kitűzött célok megvalósulásának vizsgálata.

For the Executive Summary of the Mid-term evaluation of communication activities related to the operational programmes implemented in the 2014-2020 programming period please see the Evaluation Report, pages 8-9 on below link.
 
Szakaszolás intézményének értékelése
 
Az értékelés tárgya annak vizsgálata, mennyire volt hatékony és eredményes eszköz a 2007-2013-as és a 2014-2020-as támogatási időszakok határán bevezetett „szakaszolás” intézménye Magyarországon. Az eszköz előnyeinek bemutatása mellett az értékelés kitér az intézményi szereplők és a kedvezményezettek által tapasztalt nehézségekre, illetve a tapasztalatok alapján javaslatot tesz a szakaszolás kivitelezésére vonatkozóan a következő, 2021-2027-es támogatási ciklusra. Az értékelést az Innovációs és Technológiai Minisztérium Monitoring és Értékelési Főosztálya közös munkával készítette el a FŐMTERV Mérnöki Tervező Zrt., a Collective-Intelligence Kft. és az AQUA Engine Mérnöki, Környezetvédelmi, Szolgáltató Kft. értékelő szakértőivel 2019-ben.
Read the Executive Summary of the Evaluation of Phasing at the link below.