Magyarország Helyreállítási és Alkalmazkodási Terve

Az Európai Unió nyújtotta Helyreállítási Alap megadja a lehetőséget arra, hogy a tagállamok a koronavírus okozta járvány következményeit enyhítsék, és újra növekedési pályára állhassanak. Az uniós eszköz főként állami beruházások és reformok felgyorsítását célozza meg. Ehhez igazodva Magyarország elkészítette a Helyreállítási és Alkalmazkodási Tervét, mely a járvány gazdasági és társadalmi hatásaira reagál, emellett a zöld és digitális átállást segíti elő. A program költségvetésének meghatározó része az egészségügy, az oktatás és a környezetbarát közlekedés fejlesztését érinti.

Köszönjük minden véleményezőnek, hogy kifejtette szakmai álláspontját Magyarország Helyreállítási Tervéről. Értékes javaslataikkal hozzájárultak ahhoz a párbeszédhez és közös munkához, amelynek eredményeként Magyarország a Helyreállítási és Ellenállóképességi Eszköz forrásait a lehető leghatékonyabban és gyorsabban a magyar családok, vállalkozások és települések szolgálatába tudja állítani.

A Kormány a nemzetstratégiai célkitűzéseihez igazítva, az uniós elvárásokkal összhangban és a társadalmi igényekre válaszolva határozta meg az újraindítást és a versenyképesség növelését célzó beavatkozási területeket. Fejlesztési elképzeléseink hazánk minden eddigieknél intenzívebb továbbépülését szolgálják. Az elmúlt 10 év gazdasági teljesítménye mellett az uniós források jelentős mértékben hozzájárulnak céljaink eléréséhez, miközben törekszünk arra, hogy a gazdaság újraindítását minél alacsonyabb államadósság mellett hajtsuk végre.

Magyarország Helyreállítási Terve 2021. május 11-én benyújtásra került az Európai Bizottság számára. A dokumentum teljes terjedelemben elérhető alább az oldalon.

Köszönjük konstruktív együttműködésüket.

Helyreállítási és Ellenállóképességi Eszköz (RRF)
Vélemények rögzítése

 

Társadalmi egyeztetés során beérkezett észrevételek
2. heti válasz 
4. heti válasz
6. heti válasz
9. heti válasz
10. heti válasz
Köszönetnyilvánítás