A felhíváshoz kapcsolódó észrevételeket, javaslatokat 2017. február 13. éjfélig várjuk a véleményezésre kialakított partnerségi fórumban.

A hozzászólások lehetséges tipusai: 
Felhívással kapcsolatos észrevétel - Támogatás célja és háttere
Felhívással kapcsolatos észrevétel - Pályázók köre
Felhívással kapcsolatos észrevétel - A jelentkezés feltételei
A vélemények rögzítésére 2017-02-13 23:45 -ig volt lehetőség.

Felhívással kapcsolatos észrevétel - Támogatás célja és háttere
Fazekas József | 2017-02-05 09:29:45

Annak ellenére, hogy a hitel célja foglalkoztatás bővülését eredményező projektek ösztönzése, nincs a felhívásban olyan kritérum meghatározva, amely alapján egyrészt a hitel nagysága attól (is) függne, hogy mekkora volumenű létszémfejlesztés valósít meg egy vállalkozás, másrészt nincs olyan hitelfeltétel sem meghatározva, mely arra kötelezné a hitel felvevőjét, hogy a benyújtás előtti teljes üzleti év éves átlagos statisztikai állományi létszámát a monitoring időszak végére a vállalkozás szintén valamekkora átlglétszám szintre fel kell fejleszteni, majd bizonyos éven át a kettőt együtt meg kell tartani.

Továbbá javaslom az inaktív létszám fogalmát úgy definiálni, hogy a hitel által támogatható legyen az éppen közfoglalkoztatás keretében alkalmazott munkavállalók versenyszféra munkarőpiacára történő átlépésének ösztönzésére, vagyis ez a munkavállalói kör e pályázat szempontjából ne minősüljön foglalkoztatottnak.      

Fazekas József