2014 április 14.
A közreműködő szervezetek útján ellátott feladatok központi költségvetési szerv által történő átvételéről szóló 96/2014 (III.25.) Kormányrendelet 1. § alapján 2014. április 15-től a MAG Zrt. által ellátott közreműködői feladatokat költségvetési szervek veszik át.

A 2004-2006-os Gazdasági Versenyképességi Operatív Program (GVOP) projektjeinek, valamint a Gazdaságfejlesztési Operatív Program (GOP) projektjeinek közreműködő szervezeti feladatait az Nemzetgazdasági Minisztérium veszi át, ezen projektek esetében a jövőben a MAG Zrt. helyett az NGM áll majd kapcsolatban a pályázókkal.
A közreműködő szervezeti feladatok megfelelő, zökkenőmentes ellátása érdekében a szükséges humán és technikai kapacitások is átadásra kerülnek, ez a MAG Zrt. állományából 453 fő GOP pályázatkezelő munkatárs átadásával valósul meg.
 
A mintegy 1.000 milliárd Ft keretösszegű GOP program kezelése így az NGM-hez kerül: több mint 25 ezer támogatott projekt a kapcsolódó hatályos támogatási szerződésekkel és elszámolásokkal.
 
Kérjük, hogy a gördülékeny ügyintézés érdekében fokozott figyelemmel kövessék a kapcsolódó híreket, információkat az új elérhetőségekről.