2010 március 31. 00:00
Megjelent a TÁMOP 5.2.2. A korai beavatkozást középpontba helyező Biztos Kezdet programok elterjesztése országos szinten, kiemelt figyelemmel a leghátrányosabb helyzetű térségekre c. konstrukció pályázati felhívása a Közép-magyarországi Régióra vonatkozóan.

Segítő, képesség- és készségfejlesztésüket támogató, valamint a családot mint közösséget erősítő, helyi szintű Biztos Kezdet programok megvalósítására, és ezáltal a szegénység újratermelődésének megakadályozására jelent meg összesen 349 millió forintos keretösszegű európai uniós pályázat a Közép-magyarországi régióban.

A konstrukció keretében többek között a gyermekekkel és a szülőkkel foglalkozó szakemberek képzésére, a gyermekek képesség- és készségfejlesztő foglalkozásainak, valamint állapotfelmérésének és szűrővizsgálatainak finanszírozására, az egészséges táplálkozást ösztönző szülői foglalkozások megvalósítására, a szülésre, illetve a gyermek fogadására felkészítő programokra, a gyermekneveléssel, valamint a fogyatékossággal élő, eltérő fejlődésű vagy fejlődési zavar szempontjából veszélyeztetett gyermekek nevelésével kapcsolatos tanácsadó tevékenységekre, illetve közösségi programok szervezésére igényelhető európai uniós támogatás.

A konstrukció keretében helyi önkormányzati és helyi kisebbségi önkormányzati végrehajtó költségvetési szervek, helyi önkormányzatok és helyi kisebbségi önkormányzatok által felügyelt költségvetési szervek, egyházak, egyházi intézmények, alapítványok, szociális vagy gyermekjóléti célú egyéb egyesületek, illetve közhasznú non-profit gazdasági társaságok nyújthatnak be pályázatot.

A pályázat keretében elnyerhető, vissza nem térítendő támogatás összege 30 millió és 50 millió forint között lehet. A támogatás mértéke elérheti a projekt összes elszámolható költségének akár a 100 százalékát is.

A pályázatokat 2010. június 15. és 2010. június 30. között lehet benyújtani.