2008 január 16. 00:00
2008. január 18-19-én kerül megrendezésre az Educatio 2008 Nemzetközi Oktatási Szakkiállítás a SYMA Sport- és Rendezvényközpont "A" csarnokában. A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség kiállítási standdal, rengeteg színes programmal, bemutatókkal és szakmai minikonferenciával várja a diákokat, hozzátartozóikat, a tanárokat, a szakmai résztvevőket és minden érdeklődőt.

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség célja az, hogy bemutassa az érdeklődők számára a Nemzeti Fejlesztési Terv és az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretén belül megvalósuló oktatási fejlesztéseket.

A kiállító térben található látványos NFÜ standon pályázati szaktanácsadás mellett a nagyközönség érdeklődésére számot tartó, a digitális tábla használatát bemutató tanórák, valamint pályázati nyertes projektgazdák bemutatkozó előadásai zajlanak majd.
Rendhagyó módon kétféle játékkal is várjuk a kiállítás közönségét: a Honfoglaló játék alkalmával közismereti és az oktatási fejlesztésekre vonatkozó kérdésekre válaszolhatnak a játékos kedvűek, míg az Óra Magyar Elsője játékon a kiemelkedő teljesítményt nyújtó Magyar Géniuszok állnak majd a kvízünk középpontjában.
Számos, az oktatás fejlesztésére vonatkozó kiadvány és pályázati kisokos szolgálja majd a látogatók minél részletesebb tájékoztatását.

A nagyszínpadon Magyar Bálint államtitkár az Intelligens Iskola elnevezésű programunkról tart fél órás előadást pénteken 12.30 órától.

A kiállítás kísérő rendezvénye lesz az a Befektetés a tudásba – Befektetés a jövőbe címmel megrendezésre kerülő mini konferencia, ahol rangos előadók kötetlen beszélgetésre invitálják a szakmai résztvevőket.