2017 május 8. 09:00
Módosult a 2017. évben alkalmazandó AKG besorolás, amely tematikus előíráscsoportok szerint rendezve tartalmazza a tiltott valamint korlátozással felhasználható növényvédő szer hatóanyagokat. A táblázat második, horizontális ültetvény tematikus előíráscsoportra vonatkozó lapján történt változás.

Almatermésűek esetében a klórpirifosz hatóanyagot tartalmazó szerek száma csökkent. A törölt szerek engedélyokiratának utolsó még tavaly történt módosításai alapján azok nem használhatók fel almatermésű kultúrákban. Ez a módosítás pontosítja, egyértelművé teszi a tájékoztatást.

A táblázat kiegészült egy újabb jelzéssel, ami a korlátozott felhasználásra vonatkozik: 11: Drosophila suzukii elleni védekezésre további egy alkalommal használható (mindösszesen két alkalommal egy tenyészidőben). A 11 felső index a lambda-cihalotrin hatóanyagnál szerepel csonthéjasok, bogyósok és szőlő esetében. A módosítás két alkalommal történő felhasználásra ad lehetőséget Drosophila suzukii ellen. Ez a módosítás könnyítést jelent a gazdálkodók számára.

Kapcsolódó pályázatok