2020 szeptember 18. 11:15
VEKOP-2.1.1-15 Vállalatok K+F+I tevékenységének támogatása VEKOP-2.1.7-15 Prototípus, termék-, technológia- és szolgáltatásfejlesztés VEKOP-2.2.1-16 Versenyképességi és Kiválósági Együttműködések című felhívásokhoz kapcsolódó disszeminációs útmutató.

A 255/2014. (X. 10.) Korm. rendelet 50. § alapján ipari kutatás és kísérleti fejlesztés esetén a támogatási intenzitás 15 százalékponttal növelhető, ha a projekt eredményeit széles körben terjesztik konferenciák, publikációk, nyílt hozzáférésű adattárak, ingyenes vagy nyílt forráskódú szoftverek útján. A projekt K+F eredményeinek széles körű terjesztése a projekt fizikai befejezése utáni napon kezdődik meg és először a fenntartási időszakban az első Projekt Fenntartási Jelentésben kell adatot szolgáltatni a kedvezményezettnek, melyhez segítséget nyújt az útmutató.

Felhívjuk a kedvezményezettek figyelmét, hogy a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFIH) honlapján létrehozott felületen köteles a kutatási eredményeket feltölteni, és az adatokat naprakészen tartani a projekt fizikai befejezését követő 30 naptól egészen a projekt fenntartási időszak végéig.

Az NKFIH honlapján létrehozott felület elérhetősége: https://kiregiszter.nkfih.gov.hu/

Az útmutató a közlemény megjelenését követő napon lép hatályba.