A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség Koordinációs Irányító Hatósága az Európai Bizottsággal együttműködésben 2. nemzetközi értékelési konferenciáját rendezte meg Budapesten:

Az értékelés mint a megalapozott döntéshozatal eszköze uniós és nemzetközi megközelítésbencímmel. Az eseményen 21 előadó tolmácsolásában többek között az Európai Bizottság, az Ázsiai Fejlesztési Bank, az Európai Fejlesztési Bank, a Visegrádi országok és a magyarországi értékelések kerültek bemutatásra. A konferencia célja az volt, hogy a nemzetközi fejlesztési bankok, az Európai Bizottság, a nemzetközi és hazai értékelések megközelítéseiben mutassa be azt, hogy milyen szerepe van a tényalapú értékeléseknek a szakpolitikai döntéshozatalban. A fejlesztési programok hatékonyságát elemző értékelések hasznos eszközei az eredményesség javítását célzó törekvéseknek, így az uniós támogatású fejlesztési programokat meghatározó stratégiai változások, mint az Új Széchenyi Terv, illetve a tágabb, európai környezetben zajló fejlemények – kiemelten az EU 2020 elfogadása, a Kohéziós Politika jövőjéről szóló vita – vonatkozásában.

A 100 fős konferencián 11 országból érkeztek a résztvevők: az Európai Bizottság értékelői hálózatának tagjai mellett a magyarországi államigazgatás, a tudományos élet és az értékelői szakma képviseltette magát.

Az alábbiakban letölthető a konferencia programja, az NFÜ 2011-es Értékelési évkönyve, valamint az elhangzott előadások.