Közlemény: 2021.05.20

Az idei évben új uniós programozási időszak vette kezdetét, ami azt jelenti, hogy rövidesen újabb pályázati lehetőségek állnak a támogatást igénylők előtt. Mindez azzal jár, hogy az új uniós rendelethez igazodva új hazai jogszabály is készül, mely keretbe foglalja az EU-s források elosztási mechanizmusát, a projektek végrehajtását. A jogszabály a korábbinál áttekinthetőbben, lényegre törőbben határozza meg azokat a jogokat és kötelezettségeket, amelyek mentén a magyar társadalom és gazdaság fejlődését szolgáló európai uniós források felhasználhatók.

A lenti tájékoztató összefoglaló módon mutatja be az új kormányrendelet legfontosabb pontjait a támogatási kérelmek benyújtásától az elnyert pályázati összegek folyósításáig, a mérföldkövekkel kapcsolatos követelményektől a közbeszerzési kötelezettségeken át egészen a projektek esélyegyenlőségi előírásáig.

A 2021–2027 programozási időszakban az egyes európai uniós alapokból származó támogatások felhasználásának rendjéről szóló 256/2021. (V. 18.) Korm. rendelet  elérhető a https://njt.hu/jogszabaly/2021-256-20-22.0 oldalon.

Bízunk benne, hogy a jelen összefoglaló hasznosnak bizonyul az Ön számára a támogatási kérelmek összeállításához, és a későbbiekben sikeres pályázóink között köszönthetjük!